HIZLI ERİŞİM

Haberler

"DAHA YUKARI " adlı çizgi romanımızın tanıtım galası yapıldı

"DAHA YUKARI " adlı çizgi romanımızın tanıtım galası yapıldı

10.01.2024 - Güzel Sanatlar Fakültesi

ÇİZGİ FİLM VE ANİMASYON BÖLÜMÜ’NDEN YENİLİKÇİ BİR PROJE: “DAHA YUKARI”

"Hayallerin okyanuslar kadar büyükse ve sen içinde bir kum tanesi gibiysen, umudun sesini dinle. İçindeki kıpırtının okyanuslardan büyük olduğunu göreceksin."

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, Türk sporcularına adanan "Daha Yukarı" adlı çizgi roman projesinin galasını gerçekleştirdi. Proje, 10 Ocak 2024 tarihinde fakültenin konferans salonunda sanatseverlerin büyük ilgisiyle tanıtıldı.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, Türk kültürünün zenginliğini yansıtan "Daha Yukarı" adlı çizgi roman projesinin galasını gerçekleştirdi. Proje, 10 Ocak 2024 tarihinde fakültenin konferans salonunda sanatseverlerin büyük ilgisiyle tanıtıldı.

Galada konuşan Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Atan, projenin önemini vurgulayarak, “Güçlü devlet, mutlu millet olma yolunda milli değerler üzerine inşa edilmiş müfredatlar çerçevesinde görev yaptığımız bu çatı altında öğrencilerimizin hazırladığı projenin galasına geldiğiniz için teşekkür ediyorum,” dedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Atıf Polat, bu tür projelerin eğitim sürecindeki değerini belirterek, “Eğitimde başarıya ulaşmak için bu tür projeleri ve etkinlikleri önemsiyor ve destekliyoruz,” şeklinde konuştu. Doç. Dr. Mehmet Sefa Doğru ise, “Hayalimizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Çok büyük bir emek var. Bu emeklerin katlanarak büyümesini; Fakültemiz, Üniversitemiz ve ülkemiz adına bir markaya dönüşmesini arzuluyoruz,” dedi.

“Daha Yukarı”nın Özgün Hikayesi ve Etkisi

"Daha Yukarı", genç bir kızın voleybol oynamak için gösterdiği azim ve kararlılığı konu alıyor. Ana karakter Asiye, Türk kadınının gücünü ve azmini temsil ediyor. Hikâye, Türkiye'nin tarihi kadın figürlerine adanmış olup, genç nesillere ilham kaynağı olmayı hedefliyor.  Projenin yürütücüsü Doç. Dr. Mehmet Sefa Doğru, “dedi.

Sektör Liderlerinin Katılımı ve Destek Mesajları

Gala etkinliğine, Animasyon Film Yapımcılar Derneği Başkanı ve NETCO Animasyon Stüdyosu Kurucu Ortağı İsa Doğmuş da katıldı. Doğmuş, projenin potansiyelini övdü: “Bir yapımcı olarak böyle pırıl pırıl genç arkadaşlarla böyle bir ortamda bulunmak gerçekten çok keyifli. Birkaç yıl sonra televizyon ekranlarında bu yapımın izleneceğini düşünüyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Daha Yukarı adlı çizgi romanının tanıtım filmi izlendi, projede görev alan öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi. Danışmanlığını Prof. Dr. Uğur Atan, Koordinatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Orhan Dikener, proje yürütücülüğünü de Doç. Dr. Mehmet Sefa Doğru'nun üstlendiği proje, tamamı öğrencilerden oluşan 22 kişilik ekip tarafından üç yılda hazırlandı.  Genç bir kızın voleybol oynamak için gösterdiği azmi ve kararlılığı anlatan Daha Yukarı adlı çizgi romandaki Asiye isimli ana karakter, Türk kadınının gücünü ve azmini temsil ediyor. Türkiye'nin tarihi kadın figürlerine adanan ve genç nesillere ilham vermeyi amaçlayan öykü, Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına özel olarak tasarlandı ve Anadolu'daki genç kızlara ithaf edildi. Karadeniz Bölgesi’nin tarihi ve kültürel yapısının detaylı bir şekilde incelenmesi ile ortaya çıkan proje ile aynı zamanda gençler arasında tarih bilinci ve milli değerlere olan saygının güçlendirilmesi hedeflendi.

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu